Exkursies
Een kort overzicht van excursie-mogelijkheden:
 • Kleine Dalyan-tocht: excursie naar het schildpaddenstrand.
 • Grote Dalyan-tocht: Boottocht op het meer met bezoek aan de hete bronnen (Sultaniye), Zwavelbad, tussenstop Caunos, zwem-stop aan het schildpaddenstrand Iztuzu.
 • Dagtocht naar Marmaris (met de boot of met de bus)
 • Bezoek aan Caunos (Kaunos)
 • Boottocht naar Ekincik met zwem-snorkel-stops en eten aan boord
 • Dagtocht Göcek - 12 eilanden boottocht - met eten aan boord
 • Dagtocht naar de markt in Fethiye (elke dinsdag)
 • Dagtocht met de boot naar  Köycegiz, waar een grote markt is, met tussenstop bij het zwavelbad Sultaniye (elke maandag)
 • Dagtocht naar Saklikent, de “verborgen stad”
 • Mehtap-Tocht, nachtelijke boottocht op het door de maan beschenen meer, met Barbecue.
 • Bezoek aan het zwavelbad

Wij zijn gaarne bereid U bij boekingen te helpen.

 

Boottocht Dalyan-KanalDe "kleine" Dalyan-tocht
U ontdekt - na een prachtige tocht door de mooie scheepsdelta - het beroemde schildpaddenstrand van Dalyan: een ca. 7 km lang zandstrand, dat u tot zwemmen, spelen, snorkelen .....uitnodigt.

U kunt het strand ook bereiken met een individuele boottocht, een halve dagtocht, of met de dolmus (uitspraak: dolmoesj),  een “verzamel-boot”, die afvaart wanneer deze “vol”(dolmus) is. De voordeligste variant is de tocht met de dolmus (boten in de haven van de Koperatie), de andere tochten varieren in prijs, afhankelijk van de grootte van de boot, het aantal gasten en extra’s (met of zonder eten, en wat u voor uitbreidingen kiest).

Maar ook over land komt u bij het strand, ook met de dolmus (ditmaal een minibus), die u naar de oostzijde van het strand brengt. Als u zin hebt, kunt u tussendoor uitstappen en van het prachtige uitzicht over de delta genieten, onder het genot van een glas thee, of …..

De "grote" Dalyan-tochtzwemmen in het meer van Köycegiz


U ontdekt de schitterende omgeving van Dalyan: Vanuit de haven eerst richting meer, met een tussenstop op het water, om u met een kwieke kopsprong in het water af te koelen (of, als u dat liever
doet, via het trappetje het water in). We varen verder naar de hete zwavelbronnen, het Sultaniyebad, hier hebt u de gelegenheid iets aan uw gezondheid te doen (of niet natuurlijk).

Na een korte pauze gaan we naar het zwavelbad, waar u in kunt baden (of niet natuurlijk). Weer terug op de boot passeren we de haven en varen we verder door de mooie scheepsdelta naar het beroemde schildpaddenstrand van Dalyan: ca 7 km lang strand met fijn zand, die u tot zwemmen, spelen, snorkelen,…….uitnodigt. Op de terugweg stoppen we in Caunos, om de ruïnes – amphitheater, basilica,… - te ontdekken, als u dat wilt. Tussendoor wordt de inwendige mens niet vergeten.

 

Marmaris MarinaMarmaris kunt U elke maandag en donderdag bezoeken.

Vertrek ca. 10.00 uur vanuit het centrum van Dalyan. (Als U zich van tevoren aanmeldt, kan de chauffeur U ook bij ons voor het hotel afhalen). U gaat met een minibus rechtstreeks naar Marmaris. Daar hebt U de gelegenheid de oude stad, de mooie haven, ……etc. te ontdekken. En, niet te vergeten: het lekkere eten! Om ongeveer 15.00 uur vertrekt U weer uit Marmaris (met de chauffeur en de andere gasten kunt U de precieze tijd afspreken, als U samen besluit wat later terug te gaan).

Of U kiest er voor om over zee naar Marmaris te gaan: een dagtocht die om ca. 09.00 uur begint. De tocht voert U door de mooie lycische bochten de schilderachtige haven binnen, waarvandaan U de gelegenheid hebt, de stad te ontdekken. U krijgt de gelegenheid in Marmaris te eten.

 

Caunos
- Geniet van de Lycische, Griekse en Byzantijnse ruines - voedsel voor het lichaam, voedsel voor de geest en de ziel, verover de berg van Dalyan, relax en geniet van dit alles!Überblick von der Burg von Caunos über das Delta

 

Kaunos (aus Wikipedia, der freien Enzyklopädie)

Ehemaliger Hafen von Kaunos. Links die Befestigungsanlagen, rechts unten der Tempel

Kaunos was een antieke stad in het zuidoosten van de streek Karien in Klein-Azie (in de buurt van de huidige plaats Dalyan in Turkije). Het lag oorspronkelijk aan de zee, door verlegging van de kust nu 8 km van de zee vandaan in de delta van het meer van Koycegiz.

U kunt meer lezen op de Duitse website http://de.wikipedia.org. Zodra hierover een Nederlandstalige site is, wordt het hier vermeld.

 

Der Artikel Kaunos basiert auf dem Datenbestand der freien Enzyklopädie Wikipedia. Unter der Adresse http://de.wikipedia.org/wiki/Wikipedia gibt es einen Überblick über das Projekt. Änderungen an den Artikeln werden von Zeit zu Zeit übernommen. Jeder, der einen Artikel hinzufügen oder verändern möchte, kann und soll dies auch tun -> http://de.wikipedia.org/wiki/Wikipedia

Eikincik - de blauwe GrotEkincik


Een schilderachtige bocht, te bereiken met de boot, na enkele zwem- en snorkelstops (hier bijv. bij de blauwe grot). Natuurlijk weer met verzorging.

 

Göcek - 12-eilanden tocht12-eilanden-tocht met drink on de water

Een van de meest geliefde tochten in onze omgeving: ’s Ochtends van het hotel naar Gocek, een van de mooiste jachthavens in Turkije. Van hieruit varen we met kapitein Seyfi over de zee en we gaan voor anker in schilderachtige, beschutte, bochten van Gocek. U komt ruimschoots in de gelegenheid om U in het water af te koelen……… Ook de cultuur komt langs: U kunt hier weer de Lycische koningsgraven bewonderen, boven een verzonken stad zwemmen en natuurlijk genoeg eten en drinken. Voor vertier zijn er o.a. bananenboten.

 

Markt en OrtacaMarktenEin Schnäppchen aus Fethiye
Maandag
in Köycegiz
Dinsdag in Fethiye
Donderdag in Muðla en Dalaman
Vrijdag
in Ortaca (zeker een bezoek waard, met name om de authentieke uitstraling van de groente- en fruit- markt)
Zaterdag in Dalyan
Zondag in Göcek

Elke markt heeft zijn eigen flair, overal kunt U onderhandelen (bij de levensmiddelen niet), het gaat meer om de lol van het afdingen. Op de markt ruikt U aan het echte Turkse leven, probeer wat uit, ruik overal aan en proef van alles……….en wie weet……..vindt U ook nog iets kostbaars.

MarmerkloofSaklikent - de verborgen/verloren stad -

Een schitterende dagtocht in het binnenland: U maakt kennis met de nabije en wat verdere omgeving,  U ziet het met sneeuwbedekte Taurusgebergte, de fruittuinen in de bocht van Fethiye, de katoenvelden, de geurende en knisperende pijnboom-gebieden en tot slot – aan het einde van de wereld- Saklikent: als U moedigWaterfall bent, stort U zich in het water (zelfs midden in de zomer ijskoud) en waagt U zich aan een wandeling door de werkelijk zeer bewonderenswaardige kloof, die het water deels tot 100 meter diep in de berg heeft veroorzaakt. U kunt de kracht van het water aflezen aan de gladgeslepen marmeren wanden.

U kunt ook nog genieten boven het water: daar is een restaurantje waar U heerlijk kunt uitrusten. Hoe of wat dan ook, U zult genieten en dromen van de verborgen stad aan het einde van de lange wandelgang…………..

Mehtap-tocht - Boottocht in de maneschijnDer Anfang der Mehtap-Tour auf dem Dalyan-Kanal


Een avond-boottocht in Dalyan door het kanaal naar het meer met zwemstop.Ein Badestopp

Barbecue aan boord of aan de wal, bezoek aan het zwavelbad en dit alles op de door de maan verlichte “maneschijn straat” (Mehtap genoemd). Hier wordt U werkelijk tot dromen en zwijmelen aangemoedigd! Bij deze tocht, die kort voor zonsondergang begint, kunt U van de zonsondergang genieten vanaf het water. En zie, hoe de sterrenhemel zich in al zijn pracht aan U toont en hoe de maan opkomt: Nu varen we verder over de door de maan verlichte straat….

Rustig varen we over het meer, de maneschijn volgend…………

 

Het kleintje zwafelbadHet zwavelbad


Al zo vaak genoemd, maar nog niets erover geschreven: Aan het meer bevindt zich een zwavelbad. De grootste bron, Sultaniye, is als geneesbad ingericht, hier kunt U voor diverse kwalen een kuur doen, maar U kunt ook slechts in het hete zwavelwater in de schaduw van de Oud Griekse zuilen relaxen; ook een bezoek aan dit hete water verwarmt U door en door en zal U goed doen. Er wordt gezegd: de “prut” reinigt en houdt U jong! Er wordt helaas niet gezegd, hoe vaak je je daar voor moet onderdompelen……. Probeer het maar!

 

En dit was nog niet alles! Er zijn nog zo veel andere dingen (de forellentocht, Tloss, de romeinse pad...) te doen bij ons in en rondom Dalyan. Wilt U meer ontdekken?

Vraag het gerust!

 

Wij wensen U een hele fijne vakantie toe.

Tot ziens bij ons in Hotel Miço

Hotel Mico
türkiye
Hotel Mico

Hotel Miço

 

 

Öz

Hotel Miço